eliano donofrio

andreja grablovic

mirzeta hasagic

maja ilov

stasa krapez

mateja kregar gliha

tatjana krulc

demian sem

danijel osmanagic

simona skubic

neza vovk

+386 31 331 491

Definicija turističnega vodnika, ki je zapisana v Evropskem standardu EN 13809/2003 se začenja takole:

...TURISTIČNI VODNIK je oseba, ki obiskovalce vodi v njihovem izbranem jeziku, interpretira kulturno in naravno dediščino, ki je specifična za področje na gostom razumljiv način....

Že iz prvega dela vsebine definicije lahko razberemo, da je delo turističnega vodnika zahtevno in odgovorno. Turistični vodnik predstavlja domači kraj, je njegov ambasador. Kako dobro pozna dejstva iz zgodovine, umetnosti, etnologije, gastronomije, vsebine iz zakonodaje destinacije, strategijo razvoja destinacije, vsakodnevnega življenja domačinov se dokaže na izpitu za pridobitev licence. A to za odličnega vodnika žal ni dovolj.

Ali bodo osvojene informacije in znanja na pravi način posredovane oz. ali bo njegovo znanje dejansko tudi pravilno posredovano obiskovalcu je odvisno od veščin, ki si jih vodnik pridobi z dodatnimi treningi.

Turistični vodnik se vedno znova nahaja v novem položaju, niti dva obiskovalca, niti dva ogleda nista enaka. Edina stalnica pri vodenjih so SPREMEMBE.

Kot akreditirana mednarodna WFTGA trenerka turističnih vodnikov skrbim, da so vsebine izobraževanja turističnih vodnikov pripravljene po smernicah Svetovne zveze društev turističnih vodnikov oz. njihove sekcije za izobraževanje turističnih vodnikov. Vsebine redno uporabljam pri izobraževanju turističnih vodnikov doma in v tujini ter jih dopolnjujem s svežimi znanji pridobljenimi na strokovnih izobraževanjih. Vsebine se redno usklajujejo z organizacijo FEG, tj. Evropsko zvezo društev turističnih vodnikov.

Kako vam lahko pomagamo:

  1. Če že imate licenco za turističnega vodnika ali če se spogledujete z delom turističnega vodnika, vam priporočamo, da se najprej udeležite tečaja Komunikacijske veščine za turistične vodnike V 16-urni delavnici boste spoznali skrivnosti uspešnega turističnega vodenja. Cena dvodnevnega izobraževanja: 80 EUR

  2. Predlagamo še nekaj dodatnih izobraževanj, s katerimi boste izboljšali svoje delo in postali odlični turistični vodniki

  3. V primeru, da se pripravljate na tečaj za turističnega vodnika ali imate že opravljen izpit za turističnega vodnika, a se ne počutite dovolj samozavestne, da bi z delom tudi pričeli. Vabim vas, da se odločite za osebni pristop: pomagam vam analizirati vaše delo in svetujem, kako prebroditi vrzeli in ovire, ki vas ovirajo pri vašem nastopu. Kontaktirajte me na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  4. V primeru, da že imate opravljeno licenco za turističnega vodnika in bi svoje znanje radi nadgradili, vas vabim, da se priključite naši skupini turističnih vodnikov po Narodnem muzeju Slovenije. Izobraževanja so organizirana 2 x letno. Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

certifikat MATEJA wftga

education

+386 31 331 491

Want to explore Ljubljana in a slightly different way?

Simply the perfect
way to spend a day
in Ljubljana!

"Discover" the traditional Slovenian hospitality and entertainment!

"Discover" ours and our closest neighbours National treasures!

Ljubljana, Slovenia

TDC Logo

For hotels, B&B’s, holiday homes, (short stay) apartments, property managers and expat services.

For hotels, B&B’s, holiday homes, (short stay) apartments, property managers and expat services.The Digital Concierge is your very own concierge app, free available for your visitors with iPhone or Android.Create your own app with your own personal recommendations and useful information. Easy for you, easyfor your guests. Already before guests arrive! Make their stay a unique experience.

Try it for free!

More information on our website: www.thedigitalconcierge.com

Testimonials

Hello, thank you again for such a wonderful day in Ljublana. We had an amazing time and truly...
Mathew
Buonasera,Volevamo ringraziare molto la nostra guida Inka per la disponibilità, puntualità, la...
Laura
Even if it was raining on Tuesday, we really enjoyed the walking tour in Ljubljana with...
Anne
Hvala na divno provedenom obilasku grada. Putnici oduševljeni s tobom i gradom. Sve dobro!
Ivanka
Thx for another brilliantly organized trip! Regards,
Jan
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.