eliano donofrio

andreja grablovic

mirzeta hasagic

maja ilov

stasa krapez

mateja kregar gliha

tatjana krulc

demian sem

danijel osmanagic

simona skubic

neza vovk

+386 31 331 491

Definicija turističnega vodnika, ki je zapisana v EN 13809/2003 se začenja takole:

TURISTIČNI VODNIK je oseba, ki obiskovalce vodi v njihovem izbranem jeziku ,interpretira kulturno in naravno dediščino, ki je specifična za področje na gostom razumljiv način. …

Že iz prvega dela vsebine definicije lahko razberemo, da je delo turističnega vodnika zahtevno in odgovorno. Turistični vodnik predstavlja destinacijo, je njen ambasador. To pomeni, da jo mora zelo dobro poznati: zgodovino, umetnost, etnologijo, gastronomijo, vsebine iz zakonodaje destinacije, strategijo razvoja destinacije, vsakodnevno življenje domačinov,…

Ali bodo informacije na pravi način posredovane in še bolje, ali bo njegovo znanje dejansko tudi doseglo obiskovalca, pa je odvisno od drugih veščin.

Osnovna veščina so zagotovo komunikacijske sposobnosti. Turistični vodnik se vedno znova nahaja v novem položaju, niti dva obiskovalca, niti dva ogleda nista enaka. Edina stalnica pri vodenjih so SPREMEMBE.

Kot WFTGA akreditirana mednarodna izobraževalka turističnih vodnikov skrbim, da so vsebine izobraževanja turističnih vodnikov pripravljene po smernicah Svetovne zveze društev turističnih vodnikov oz. njihovega oddelka za izobraževanje, več: Training WFTGA. Vsebine redno dopolnjujem na strokovnih izobraževanjih. Letos sem se izpopolnjevala na srečanju WFTGA akreditiranih izobraževalcev turističnih vodnikov v Iranu, več: WFTGA CONVENTION ter v mesecu novembru v našem mednarodnem izobraževalnem centru na Cipru. Vsebine se redno usklajujejo z organizacijo FEG, tj. Evropsko zvezo društev turističnih vodnikov.

Kako vam lahko pomagamo:

Če se spogledujete z delom turističnega vodnika, vam priporočamo, da se udeležite tečaja Komunikacijske veščine za turistične vodnike (veza na podlink). V 16-urni delavnici boste spoznali skrivnosti uspešnega turističnega vodenja. Cena dvodnevnega izobraževanja: 80 EUR

V primeru, da se pripravljate na tečaj za turističnega vodnika ali imate že opravljen izpit za turističnega vodnika, a se ne počutite dovolj samozavestne, da bi z delom tudi pričeli. Vabim vas, da se odločite za osebni pristop: pomagam vam analizirati vaše delo in svetujem, kako prebroditi vrzeli in ovire, ki vas ovirajo pri vašem nastopu. Kontaktirajte me na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V primeru, da že imate opravljeno licenco za turističnega vodnika in bi svoje znanje radi nadgradili, vas vabim, da se priključite naši skupini turističnih vodnikov po Narodnem muzeju Slovenije. Izobraževanja so organizirana 2 x letno. Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

certifikat MATEJA wftga

education

+386 31 331 491

Want to explore Ljubljana in a slightly different way?

Simply the perfect
way to spend a day
in Ljubljana!

"Discover" the traditional Slovenian hospitality and entertainment!

"Discover" ours and our closest neighbours National treasures!

Ljubljana, Slovenia

TDC Logo

For hotels, B&B’s, holiday homes, (short stay) apartments, property managers and expat services.

For hotels, B&B’s, holiday homes, (short stay) apartments, property managers and expat services.The Digital Concierge is your very own concierge app, free available for your visitors with iPhone or Android.Create your own app with your own personal recommendations and useful information. Easy for you, easyfor your guests. Already before guests arrive! Make their stay a unique experience.

Try it for free!

More information on our website: www.thedigitalconcierge.com

Testimonials

The guests enjoyed the tour and have come back to us with a positive feedback. Thank you Mateja!
Aditya-agent
Danke für die schönen Fotos und für die tolle Führung durch eure wunderschöne Stadt.
Alfred
Hi Mateja,Thank you for organizing the trips. Brane was wonderful and gave us a Great time
David
Alles wunderbar und den Gästen hat es super gefallen und waren mit der Stadtführung resp. mit...
Sabine
Thank you again for a great tour.
Mike
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline